Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy a 3 éves gyermekem nem akarja elkölteni a születésnapi pénzét?

Teljesen, három évesen még nem értik, mi az a pénz, és nem tudják, hogyan kell használni. Valószínűleg neked sokkal furcsább, hogy még mindig megvan a pénze, mint neki.

Lehet, hogy csak szereti az érmék és a papírpénz érintését. Lehet, hogy szereti gyűjtögetni csakúgy, mint a szép köveket. Vagy az is lehet, hogy tudja, a pénz fontos, ezért tartogatja.

Használd ki ezt a lehetőséget, hogy megtanítsd, mit csinálnak az emberek a pénzzel. Vidd el a boltba, és magyarázd el, hogy arra használják, hogy megvegyenek dolgokat. Például mondd neki: „Ez a pénz a tiéd, nézzük meg, mit lehet rajta venni.” Engedd, hogy megmutassa azt, ami felkeltette a figyelmét. Alma, esetleg valami keksz? Ez olyan tapasztalat, amit még egy hároméves is meg tud érteni.

Ha nem érdekli, hogy elköltse a pénzét, mutasd meg neki a perselyt. Mondd ezt: „Ez a pénz a tiéd, és most betesszük ebbe a perselybe. Húsvétig nem fogjuk kivenni belőle.” Emlékezni fog, hogy akkor majd csinálhat valamit a pénzzel, ami őt érdekli. Olyan dátumot válassz, amire könnyedén emlékszel majd. Amikor a nap elérkezik, vegyetek ki belőle pénzt, de ne mindet, így megtanulja, hogy később is elköltheti majd valami jó kis mókára.
Remek kor ez arra, hogy a jótékonysággal is megismertesd. Javasold neki, hogy egy részét adja olyannak, akinek nagyobb szüksége van rá, például dobjatok be érméket a boltokban található adománygyűjtő dobozokba.
A közösség válasza:
Eddig 0 hozzászólás érkezett!
cache