Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy a gyermekem szeret meztelen lenni?

Az első alkalom, amikor a gyermeked leveszi a ruháit, pelenkáját, majd elkezd teljesen pucéran fel és alá rohangálni a lakásban, nagyon is aranyos. Amikor ez rendszeressé válik, talán elkezdesz aggódni, hogy egy kicsit talán túlságosan is szeret meztelenkedni.
Ne aggódj, teljesen normális, hogy a kisgyerekek levetkőznek, és nem akarnak ruhában lenni, ez is csak egy módja annak, hogy megerősítsék a függetlenségüket, és megmutassák szüleiknek, hogy van saját véleményük.
Sőt, büszke is lehetsz rá, hiszen valódi hőstett levenni a ruháit és a pelenkát, hiszen meglehetősen fejlett motoros képességek szükségeltetnek hozzá.
Még ha nem is kell aggódnod, hogy komoly baj van, nem árt meghúzni a határvonalakat. Például ha vendégek vannak nálatok, feszélyezve érezhetik magukat a pucér csöppség láttán, még ha nem is mondják.

Hogyan vedd rá a kicsit, hogy együttműködjön? A „Fel akarsz öltözni?” kérdés helyett inkább kérdezd meg, hogy „Most akarsz felöltözni, vagy miután négyszer körbefutottad az asztalt?”.

Egyes gyermekek született exhibicionisták, így inkább hagyd, hogy reggel a felöltözés előtt rohangáljon meztelenül egy kicsit, és szokj hozzá, hogy gyorsan öltözteted. Előbb-utóbb úgyis kinövi majd.
A közösség válasza:
Eddig 0 hozzászólás érkezett!
cache