Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy a gyermekemnek testszőrzete van?

A legtöbb esetben igen. Nem ritka, hogy a kisgyerekeknek is nő szőr a karján, lábán, hátán, vagy akár az arcán.

A leggyakoribb ok a genetika. Amennyiben a szülők vagy a szülők családjában bárkinek dús a testszőrzete, egyszerűen a kicsi ezt örökölte.

Általában nem kell aggódni amiatt, hogy ez problémát jelezhet. Hidd el, a gyerekorvos jelezni fogja, ha szerinte túl szőrös a gyerek. Ha mégis aggaszt, nyugodtan kérdezz rá.

Hogy mennyi a túl sok szőrzet? Nincs pontos meghatározás, de a legtöbb orvos egyetért, hogy ez a testen előforduló extrém szőrösödés, vagy látható a hónaljban vagy a nemi szervek tájékán. Ha a gyermekednél ilyen fordul elő, vért vesznek tőle, hogy megállapítsák, hormonális eredetű-e, amit gyógyszeres kezeléssel vagy sebészeti beavatkozással hoznak rendbe.


Bármi is az oka és bárhol is nő, ne próbálj magad megszabadulni tőle. A gyermekek bőre túl érzékeny akár a borotváláshoz, akár a gyantázáshoz, és akár allergiás reakció is felléphet. Úgyis csak visszanőne a szőr.

A másik ok, ami miatt nem kell aggódni, hogy a kisgyerekkori szőrösödés nem jelzi, mennyire lesz szőrös az egyén a későbbiek során.
A közösség válasza:
Eddig 0 hozzászólás érkezett!
cache