Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy kisiskolás gyermekem órákra eltűnik a szobájába?

Normális is lehet, de aggodalomra is adhat okot. Attól függ, hogy mit csinál, amíg bent van, és hogy miért csinálja. Lehet, hogy csak kis egyedüllétre van szüksége, hogy olvasgasson, vagy játsszon. A mai nyüzsgő világban megnőtt a gyerekek igénye az elvonulásra, és ahogy belemerül a kedvenc tevékenységébe, észre sem veszi, hogy elrepül az idő. Ha élvezi az egyedüllétet a szobájában, de emellett azért naponta egy óra valamilyen mozgást végez, és van elég kapcsolata barátokkal, szülőkkel, nem kell aggódni. Minden gyermeknek más a habitusa, vannak olyanok, akiknek több egyedüllétre van szükségük.

(Ugyanakkor nem ajánlatos engedni, hogy órákig üljön a szobájában tévét nézve, vagy számítógépezni, jobb ezeket olyan helyen engedni, ahol te is jelen vagy.)

Fontos megjegyezni, hogy ha ezekben az órákban nem csinál mást, csak fekszik, vagy ül és néz maga elé, ez annak a jele lehet, hogy depressziós. Bár régebben úgy gondolták, hogy a depresszió csak a felnőtteket érintheti, bebizonyosodott, hogy a gyermekeknek is lehet ilyen problémájuk. A depressziós gyermekek közönyösen viselkednek, és nem érdeklik őket olyan dolgok, amikért régebben lelkesedtek. Az arra való képtelenség, hogy élvezzen bizonyos tevékenységeket és örömöt érezzen, a depresszió legfőbb tünetei. Néha testi tünetek is jelentkeznek, mint például a has-, vagy fejfájás. Amennyiben arra gyanakszol, hogy a gyermeked depresszióban szenved, kiemelkedően fontos, hogy kivizsgáltasd. A kezelése meglehetősen egyszerű, viszont mint sok más esetben, a legjobb minél hamarabb elkezdeni.
A közösség válasza:
Eddig 0 hozzászólás érkezett!
cache