Milyen idős a gyermeked?

Normális, hogy úgy tűnik, hogy a gyermekem alig eszik valamit?

Természetesen. A kisgyerekek nagyon válogatósak, ha az ételekről van szó, nincs nagy étvágyuk, rövid ideig tudnak egy dologra figyelni, és a hangulatuk is sűrűn változik, így úgy tűnhet, hogy nem esznek eleget. Amíg a súlya megfelelően gyarapodik, és nem veszít belőle, ne aggódj, minden rendben.

A gyerekek csak akkor esznek, ha tényleg éhesek, szóval ha sokszor eszik keveset, később majd bepótolja egy nagyobb étkezéssel.

Viszont figyelj arra oda, hogyha nagyon válogatós lesz, és hetekig nem hajlandó mást enni, csak egy-két fajta ételt, mert ez vitamin és ásványi anyag hiányhoz vezethet.

Ezt elkerülheted, ha kalóriában és tápanyagban gazdag ételeket adsz neki. Például keverd össze a sajtos makarónit brokkolival. Próbáld meg elkerülni, hogy nassoljon, ne ezekkel lakjon jól, mert visszautasíthatja az egészségesebb ételeket.

Az étel nemcsak táplálék neki, hanem felfedeznivaló is, jó ötlet lehet formára vágni, amit lehet, vagy belevonni az elkészítésébe, esetleg hagyni, hogy játsszon vele, miközben eszi.

Állj ellen a kísértésnek, hogy arra biztasd, egyen még egy kicsikét. Ez még nagyobb ellenkezést válthat ki belőle, hiszen abban az életkorban van, amikor a függetlenségét akarja kifejezni. Vagy többet fog enni, mint amennyire valóban szüksége van, ami szakértők szerint egészségtelen étkezési szokások kialakulásához vezethet.

Egyszerűen adj neki egészséges és változatos ételeket, és bízz benne, hogy megeszi, ami kell neki.
A közösség válasza:
Eddig 3 hozzászólás érkezett!
cache